Verbouwingen

Verbouwplannen

Heeft u ideeën of wensen om iets aan uw woning te veranderen? Dan is nu het moment: de verlaagde BTW op arbeidskosten is verlengd tot juli 2015. Dit levert een forse besparing op de advies- en bouwkosten op.

 

Of het nu gaat om een kleine verbouwing of een gehele renovatie, een architect kan u een hoop zorgen uit handen nemen, door ervoor te zorgen dat de aannemer bouwt wat u wenst en door onvoorziene kosten te voorkomen.

Voor renovatie- en herstel werkzaam-heden van woningen geldt van 1 maart 2013 tot 1 juli 2015 het verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21%.

 

Voorwaarden

Het verlaagde tarief is van toepassing op alle renovatie- en herstelwerkzaamheden die in en aan een woning worden verricht.

 

Onder renovatie- en herstelwerkzaamheden vallen: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden, van (delen van) de woning.

 

Het verlaagde tarief is uitsluitend van toepassing op de arbeidskosten van de renovatie- en herstelwerkzaamheid en niet op de materiaalkosten.

 

De woning moet minimaal 2 jaar oud zijn (na eerste ingebruikneming van die woning). Nieuwbouw komt dus niet in aanmerking. Daarnaast moet het huis bestemd zijn voor permanente bewoning door particulieren. 

Advieskosten

De advieskosten van architect (en constructeur) vallen ook onder de 6% BTW-regeling, mits zij ook de renovatie van de woning begeleiden.

 

 

Dat wil zeggen dat indien de architect naast het ontwerpen en vervaardigen van bouwtekeningen ook begeleidende werkzaamheden verricht zoals de prijs- en contractvorming met de aannemer, de controle op de uitvoering  en de oplevering van de renovatie.

 

Indien aan deze voorwaarde wordt voldaan mag over de gehele opdracht - dus inclusief ontwerp en advies -  6% (in plaats van 21%) btw worden gerekend. 

Corinne Schrauwen stelt haar ervaring als architect graag ter beschikking aan particulieren bij het realiseren van hun verbouwplannen.

 

Architecten-diensten

Wij leveren voor elke verbouwing, groot of klein, advies op maat. Neem contact op om te informeren naar de mogelijkheden. U kunt ook een vrijblijvend kennismakings-gesprek aanvragen.

 

Wij bieden de volgende diensten:

- inventariseren van uw wensen, opstellen programma van eisen,

- ontwerp en technische uitwerking, 

- advies mbt (bouw)vergunningen,

- indienen van vergunningsaanvragen,

- (bouw)kostenramingen,

- advies mbt de selectie van een uitvoerende partij (aannemer),

- begeleiding prijs- en contractvorming,

- begeleiding uitvoering en direvctievoering.

 

 

Schrauwen Architectenbureau    /    T: +31 (0)626 050 800    /    cs@schrauwenarchitecten.nl    /    KvK-nr: 58298533                             © 2015  Proudly created with Wix.com