Particulier opdrachtgeverschap

Ideeën en dromen van opdrachtgevers vormen de basis van de ontwerpen van architect Corinne Schrauwen. Het zijn inspiratiebronnen om tot bijzondere architectonische oplossingen te komen.

 

Binnen het werk van de architect Corinne Schrauwen nemen de ontwerpen voor woningen in opdracht van particulieren een bijzonder plaats in. Werken met een particuliere opdrachtgever vraagt iets anders van de architect dan een opdracht van een professionele opdrachtgever. Schrauwen Architecten heeft een heel eigen werkwijze ontwikkeld waarbij opdrachtgevers en architect samenwerken om een gedeelde ambitie te bereiken: het realiseren van een droomhuis.

Bouwen met en voor mensen

 

Bij het werken met particulieren ben ik niet alleen verantwoordelijk voor het ontwerp. Ik begeleid en adviseer mijn opdrachtgever tijdens het hele traject van ontwikkeling, ontwerp en uitvoering. Opdrachtgevers moeten vele keuzes maken voordat een huis er staat. Ik probeer ze daarbij te helpen door de mogelijkheden inzichtelijk te maken. Opdrachtgevers kiezen mij niet alleen om de stijl van mijn ontwerpen maar ook vanwege mijn complete aanpak en dienstverlening.

 

 

download hier de folder Particulier Opdrachtgeverschap

1/4
Woonconcept Coendersbuurt Delft

Voor de Coendersbuurt is een flexibel woonconcept ontwikkeld:

"Licht & Ruimte". Een ruimtelijk idee dat in de ontwerpfase kan worden aangepast aan de wensen van de toekomstige bewoners. Het concept is uitgewerkt op vier schaalniveau's: Small, Medium, Large en XLarge waarbij wordt gevarieerd in de breedte en de hoogte van de woning.

1/4
Woonhuis Schimmelpennickstraat Leiden

Achter de op het eerste gezicht wat streng ogende gevel openbaart zich een bijzondere woning: in ruimtelijkheid (een split-level rondom een hoge centrale ruimte) en in de variatie in licht en uitzicht achter de houten lamellen. De woning oogt als een 21e eeuw grachtenpand, geheel opgebouwd uit hout met als bijzonder element de beweegbare elementen en de groene daken.

1/5
Woonhuis "A Casa cor de Rosa" Leiden

1/5
Woonhuis "Tha Ailbhean" Leiden

Het ontwerp voor ‘A Casa cor de Rosa’ (het roze huis) komt voort uit de ideeën van de opdrachtgevers: een ruim en open huis waarin koken en samen eten centraal staan. Inspiratie kwam van Zuid Amerikaanse gebouwen, kleuren en materialen. Kern van het ontwerp is de verzonken dakbouw, een soort verborgen roze huisje.

1/4

Het ontwerp voor 'Tha Ailbhean' is tot stand gekomen in een intensieve samenwerking tussen opdrachtgevers en architect. Het karakter van het woonhuis kenmerkt zich door een stoer en uitgesproken materiaalgebruik (grof stucwerk in combinatie met gepatineerd zink).

1/4
Woonhuis Borneo-eiland Amsterdam
Woonhuis Waterrijk Woerden

De woning op het Borneo-eiland is heel smal en diep en gelegen aan een binnenhaven. Om binnen de grote woning een compact gebruik mogelijk te maken is de woning in twee delen gesplitst: beneden de werk/hobby-ruimten en boven de woonfuncties. Het bovenhuis bevat een dubbelhoge inpandige serre. Het stoere materiaalgebruik refereert aan de vroegere havenfunctie van het gebied.

De wijk Waterrijk is geinspireerd op de Nederlandse watersteden. In de kadewoning wordt de relatie tussen wonen en water optimaal benut. Het ontwerp geeft uitdrukking aan de gewenste open relaties tussen de woonfuncties en de relatie tot de tuin en het water. De hedendaagse architectuur van de kadewoning is zorgvuldig uitgevoerd in duurzame materialen (oa metselwerk).

Schrauwen Architectenbureau    /    T: +31 (0)626 050 800    /    cs@schrauwenarchitecten.nl    /    KvK-nr: 58298533                             © 2015  Proudly created with Wix.com